You are currently viewing Siteuri imobiliare

Siteuri imobiliare

Un agent imobiliar sau brokeri imobiliari sunt niște persoane a căror activitate principală este aceea de a aranja vânzarea sau închirierea de case, terenuri, birouri sau clădiri pentru proprietarii lor. Sunt autorizați să opereze, să negocieze și să organizeze vânzări sub supravegherea unui broker imobiliar. Negocierea și aranjarea vânzărilor poate însemna afișarea proprietății, listarea completărilor proprietății în contracte, listarea acordurilor și contractelor de cumpărare și alte sarcini conexe.

Site-urile de imobiliare aduc comoditate cumpărătorilor și expunere la vânzători. Cumpărătorii pot vedea sute de imagini de proprietate, videoclipuri și funcții înainte de a fi nevoiți să programeze un tur live. Totuși, sunt site-urile de imobiliare cea mai bună soluție? Nu chiar. Haideți să vedem care sunt dezavantajele acestora.

Care sunt dezavantajele vânzării sau achiziționării unui imobil printr-o agenție imobiliară?

1. Atenție divizată

Dacă agenții tăi imobiliari sunt destul de ocupați cu un alt client, este posibil ca locuința ta nou-construită să nu primească suficientă atenție de care are nevoie. Acest lucru poate duce la o întârziere a procesului sau la o afacere mai puțin profitabilă. Trebuie să fii sigur că ai un agent care își va face persistența cuvenită în fiecare etapă a procesului de vânzare. Cu cât agentul este mai ocupat, cu atât veți experimenta frustrarea de a nu primi apelurile în timp util, termenele limită fiind ratate și tranzacțiile eșuate.

2. Angajare pentru Plata Comisionului

Angajarea unui agent imobiliar eficient și cu normă întreagă este costisitoare, deoarece trebuie să-i plătiți o sumă standard de comisioane care uneori vă pot mușca puțin buzunarul. Cu toate acestea, puteți reduce comisionul folosindu-vă strict de dezvoltatorii imobiliari din zonă. Pe www.proiecte-rezidentiale.ro, dezvoltatorii imobiliari locali își publică singuri anunțurile cu privire la apartamentele sau casele gestionate, iar astfel scapi instant de plata vreunui comision.

3. Intermediari cu care trebuie să se ocupe

Un agent imobiliar este pur și simplu un intermediar între cumpărător și vânzător. În acest fel, pe lângă faptul că așteptați apelurile sau mesajele sale, trebuie să încercați și să aveți încredere că agentul dumneavoastră vă împărtășește interesele în mod corespunzător.

4. Orare mixte

Angajarea unui agent imobiliar înseamnă că trebuie să combinați cursul evenimentelor altei persoane cu cele proprii, care ar putea să nu fie întotdeauna ajustabile. Dacă agentul nu vă oferă timpul și efortul cuvenit, imobilul poate rămâne disponibil pe piață mai mult decât este necesar.

5. Credibilitatea agenților

Nu orice agent este un agent bun. Prin urmare, este de bază să vă faceți cercetări înainte de a înrola un agent. Uită-te la certificări, experiențe, oferte recente și așa mai departe. Cheia este să apelezi la cineva care să-ți amplifice beneficiul investiției în loc să o transformi într-o altă greutate pe umerii tăi.

Care este soluția? Platforma www.proiecte-rezidentiale.ro vă scapă de nevoia apelării la un agent imobiliar sau agenție imobiliară și vă pune în contact direct cu dezvoltatorii sau cumpărătorii, astfel puteți economisi timp și bani serioși. Află mai multe despre noi accesând www.proiecte-rezidentiale.ro, platforma dezvoltatorilor imobiliari din România.