You are currently viewing Site imobiliar

Site imobiliar

Indiferent dacă ești cel care vinde sau cumpără o casă sau un apartament, știi cât de stresant poate fi. Fiecare caz are dificultățile sale, iar fiecare rol are obstacolele lui. Așadar, ne aduce la o decizie foarte logică – să ne folosim de site-uri web imobiliare pentru diferite roluri de utilizator cu diferite funcționalități.

Totuși, ce tip de site imobiliar să folosești? Iată 4 dintre cele mai populare tipuri de site-uri imobiliare din care puteți alege:

1. Piețe imobiliare

Site-urile imobiliare de tip marketplace sau piața imobiliară funcționează ca un mediator între proprietarii de case sau apartamente și cumpărători. Proprietarii de proprietăți își pot lista proprietatea pe site, pot stabili prețul aproximativ și pot găsi clienții. Clienții, pe de altă parte, pot căuta un loc, pot verifica fotografiile proprietății, planurile clădirilor și descrierile generale. O astfel de platformă este www.proiecte-rezidentiale.ro, iar aceste tipuri de platforme sunt cele mai recomandate, acestea ajutându-vă să scăpați de plata comisioanelor către agențiile sau agenții imobiliari.

2. Site-uri web cu listări de proprietăți

Un site de listare a proprietăților este o platformă imobiliară în care oamenii pot găsi case de vânzare sau de închiriat. Spre deosebire de piața imobiliară, proprietarii de case de obicei nu își pot lista proprietățile fără un agent imobiliar.

3. Site-uri web de gestionare a proprietății

Site-urile web de management al proprietăților sunt toate despre proprietarii de case. Sunt pe scaunul de conducere și își pot gestiona pe deplin proprietatea și potențialii clienți. De obicei, site-urile web pentru managementul proprietăților sunt axate pe proprietăți rezidențiale și comerciale.

4. Agregatori imobiliari

Un agregator de proprietăți vorbește de la sine. Este un site web imobiliar care colectează anunțuri de proprietate de pe diferite site-uri web și le afișează pe unul singur. Agregatoarele imobiliare au ca avantaje faptul că puteți găsi o proprietate de cumpărat sau de închiriat cu ușurință, deoarece permite să compare prețul, locația, dimensiunea și starea, toate într-un singur loc. Totuși, acești agregatori sunt în general centrați nu neapărat pe proprietăți sau ansambluri rezidențiale noi.