You are currently viewing Achizitionare casa

Achizitionare casa

Pentru un cumpărător începător, cumpărarea unei case poate fi dificilă. De ce? Deoarece există mai multe nevoi, etape și sarcini. Totuși, pentru a promova noii participanți pe piața imobiliară, cei care cumpără pentru prima dată o locuință beneficiază de unele beneficii specifice.

Iată o prezentare a lucrurilor la care ar trebui să vă gândiți înainte de a cumpăra, la ce să vă așteptați de la procesul de cumpărare propriu-zis, precum și sugestii pentru a vă face viața mai ușoară după ce vă cumpărați prima casă, într-un efort de a demistifica procesul și de a vă asigura că obțineți maximum de la achiziția dumneavoastră. Pentru a vă ajuta, vă prezentăm câțiva pași pentru achiziționarea unei case:

Pasul 1: Decideți dacă sunteți gata să cumpărați o casă;

Cumpărarea unei case este un angajament major. Înainte de a începe să cumpărați proprietăți sau să comparați opțiunile de credit ipotecar, trebuie să vă asigurați că sunteți gata să fiți proprietar.

Pasul 2: Calculați cât vă puteți permite să oferiți pentru o casă;

Odată ce decideți că sunteți gata să cumpărați o casă, este timpul să vă stabiliți un buget. Un loc bun pentru a începe este să vă calculați raportul DTI. Uitați-vă la datoriile și veniturile dumneavoastră curente și luați în considerare câți bani vă puteți permite în mod rezonabil să cheltuiți în fiecare lună pe un credit ipotecar.

Pasul 3: Economisiți pentru un avans și costuri de închidere;

Există multe modalități de a economisi pentru achiziția casei, inclusiv prin conturi de investiții și de economii.

Pasul 4: Decideți ce tip de credit ipotecar este potrivit pentru dumneavoastră;

Înainte de a putea solicita un credit ipotecar, va trebui să decideți care este cel mai bun tip de împrumut pentru dumneavoastră și pentru care vă puteți califica.

Pasul 5: Începeți vânătoarea casei perfecte pentru dumneavoastră;

Este o idee bună să faci o listă cu prioritățile tale principale, dintre care unele pot depinde dacă cauți o casă în care să locuiți câțiva ani sau toată viața. Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare atunci când cumpărați o casă:
– Preț;
– Metru pătrat;
– Acces la transportul public;
– Număr de dormitoare;
– Curtea din spate/piscină;
– Opțiuni de divertisment local;
– Clasamentul districtelor școlare locale;
– Tendințe ale valorii proprietății.
Doar tu poți decide ce proprietate este potrivită pentru tine. Asigurați-vă că vedeți mai multe case înainte de a decide pentru care doriți să faceți o ofertă. Ca o mare parte din procesul de cumpărare a casei, mai ales pe www.proiecte-rezidentiale.ro, puteți urmării și imaginile caselor din online. Odată ce găsiți o proprietate care vă place, care se potrivește nevoilor și bugetului dumneavoastră, este timpul să faceți o ofertă.

Pasul 6: Faceți oferta pentru casa dorită;

Când decideți să faceți o ofertă pentru o casă, trebuie să trimiteți o scrisoare de ofertă în scris. Scrisoarea ta de ofertă include detalii despre tine (cum ar fi numele și adresa actuală), prețul pe care ești dispus să-l plătești pentru casă și multe altele. De asemenea, va include un termen limită pentru ca vânzătorul să răspundă la oferta dumneavoastră.

Pasul 7: Obțineți o evaluare a casei.

O evaluare a locuinței este o recenzie care oferă valoarea actuală a proprietății pe care doriți să o cumpărați. Trebuie să obțineți o evaluare înainte de a cumpăra o casă cu un credit ipotecar. Creditorii necesită evaluări, deoarece nu pot împrumuta mai mulți bani decât valorează o casă.