You are currently viewing Direct de la dezvoltator

Direct de la dezvoltator

Majoritatea dintre noi preferăm să cumpărăm o locuință cu ajutorul unui agent imobiliar profesionist, dar totuși nu este cea mai bună opțiune, având în vedere costurile financiare ce presupun acest proces. Un aspect foarte interesant pentru piața imobiliară din România este acela că tot mai mulți români ar dori să meargă direct la dezvoltator și să achiziționeze direct de la aceștia.

Dar, cumpărarea directă de la un dezvoltator vine cu anumite avantaje și dezavantaje. Haideți să vedem care sunt acestea:

Avantaje:

· Vă oferă cele mai bune oferte – cumpărarea directă de la dezvoltator vă va ajuta să reduceți costurile. În primul rând, economisești banii pe care i-ai fi plătit unui agent imobiliar. În al doilea rând, negociind direct cu dezvoltatorul, veți putea obține o ofertă mai bună.

· Personalizări – atunci când ai de-a face direct cu dezvoltatorul, poți cere anumite personalizări sau renovări (uneori contra cost) pe care ai dori să le aibă casa ta sau apartamentul tău. Acest lucru vă permite să aveți o locuință la care ați visat dintotdeauna, mai degrabă decât să rămâneți la o proprietate care ar putea să nu se potrivească așteptărilor interioare pe care le aveți dumneavoastră.

Dezavantajele:

· Sunteți pe cont propriu – În retrospectivă, a trata direct cu dezvoltatorul înseamnă că va trebui să treci singur prin procesul de cumpărare a casei. Este posibil să nu fiți bine familiarizat cu toate legalitățile și documentele implicate atunci când cumpărați o casă, mai ales dacă sunteți un cumpărător pentru prima dată.

· Lucrări grele – atunci când cumpărați direct de la dezvoltator, va fi necesară multă diligență. Va trebui să cercetați, să citiți și să căutați informații despre credibilitatea dezvoltatorului. Va trebui să verificați cu cumpărătorii săi anteriori despre calitatea construcției. De asemenea, aflați mai multe despre eventualele cazuri legale ale dezvoltatorului sau dacă se știe că acesta amână proiecte.

Proiectele imobiliare de la dezvoltatori se pot găsi foarte ușor cu doar o căutare pe Google. Principalii dezvoltatori imobiliari de pe piață, în cazul în care doriți să apelați la dezvoltatori imobiliari și să evitați comisioanele agențiilor imobiliare, pot fi găsiți pe www.proiecte-rezidentiale.ro. Pe www.proiecte-rezidentiale.ro, găsești cele mai mari complexuri rezidențiale din zona ta, direct de la dezvoltatori. Fie că ești în căutarea unei case sau a unui apartament, soluția poate fi website-ul nostru.