În secolul XXI, aproape toți căutăm să achiziționăm o casă sau un apartament într-o zonă cât mai bună, cum ar fi un complex rezidential, cu vecini cât mai buni, cu loc de parcare asigurat, într-un complex cât mai nou și construit de dezvoltatori cât mai serioși și cunoscuți.
Toate aceste preferințe sau trenduri sunt în strânsă legătură și cu nevoile pe care le-a adus contextul pandemic, context în care locuința a devenit pe lângă cămin de locuit, și birou de unde ne realizăm sarcinile de zi cu zi pentru muncă.
De asemenea, criza generată de către pandemie a făcut ca tot mai mulți români să se mute din arterele principale ale orașelor, în suburbii sau zone limitrofe, acestora nemaifiindu-le necesar să stea în zone centrale, cât mai apropiate de locul de muncă.
Pe lângă cele precizate mai sus, tot mai multe persoane se mută sau achiziționează case/apartamente în complexe rezidențiale, motivele acestora fiind diverse. Astfel, haideți să vedem care sunt principalele avantaje pentru care tot mai multă lume se mută sau urmărește să achiziționeze un imobil într-un complex rezidențial.
Principalele avantaje ale locuirii într-un complex rezidențial:
- Apartamentul este nou-nouț și vei fi primul care locuiește acolo;
Prin achiziționarea unui imobil dintr-o zonă rezidențială, pui stop problemelor care apar ca urmare a existenței unor foști chiriași sau proprietari. De asemenea, te vei putea bucura de toate facilitățile cu care vine direct de la dezvoltator acel imobil, fără a fi prezente defecțiuni ce necesită un aport financiar ulterior în soluționarea acelor probleme.
- Casele și apartamentele sunt (în general) mai spațioase;
Atât casele, cât și apartamentele noi construite sunt în ziua de astăzi mai spațioase decât cele construite acum 30 de ani. Desigur, acest aspect depinde foarte mult de la caz la caz și de la dezvoltator la dezvoltator, în funcție de soluția găsită la tensiunea existentă între factorul suprafață și factorul preț (cele două aflându-se într-un raport de proporționalitate inversă).
Aceste complexe cu case sau apartamente sunt situate în zonele periferice ale orașului de cele mai multe ori și asemenea ansambluri pot include, totodată, și locuințe special concepute pentru familiile cu copii, adică sunt mai spațioase. Proiectele adresate clienților cu venituri medii și peste medie, pe de altă parte, sunt situate în zone semicentrale și chiar centrale – iar de la acestea te poți aștepta, într-adevăr, să aibă suprafețe semnificativ mai mari comparativ cu blocurile de acum 30 de ani.
- Vă veți simți întotdeauna în siguranță datorită facilităților cu care vin aceste imobile;
Niște cerințe minimale pe care dezolvatorii trebuie să le atingă în ziua de azi sunt și cele legate de funcții precum stingătoarele de incendiu, alarmele, detectoarele de fum, sistemele de supraveghere pentru spațiile publice etc. Astfel, locuind într-un complex rezidențial, siguranța ta și a familiei tale este mult asigurată comparativ cu mutarea într-un bloc sau casă oarecare din cine știe ce zonă a orașului. Pe lângă aceste lucruri precizate, anumite complexe rezidențiale vin și cu pază, siguranța fiind asigurată și mai mult.
- Dezvoltatorii îți oferă posibilitatea de a compartimenta spațiul, în funcție de nevoile tale;
Fiind o casă sau un apartament nou, majoritatea dezvoltatorilor vă oferă posibilitatea să vă compartimentați cum doriți imobilul încă dinainte de a vă muta efectiv în acesta. Fie că doriți un dormitor cu pat pliabil sau normal, aceste dorințe pot fi satisfăcute de către dezvoltatori fără probleme, iar restul decorului să fie realizat pe baza preferințelor de compartimentare. Vă puteți pune semnătura pe imobilul ales chiar înainte de a vă muta efectiv în acesta sau înainte de a fi gata construcția lui.
- Sunt izolate termic;
În cazul complexelor rezidențiale noi, o cerință obligatorie este ca acestea să fie izolate termic, iar soluția la care apelează cei mai mulți dezvoltatori, este aplicarea unui termosistem pe bază de polistiren expandat. Acest fapt sporește considerabil performanța energetică a locuinței, căci pierderile de căldură din timpul sezonului rece sunt mult reduse – ceea ce înseamnă că și costurile cu încălzirea vor fi mai mici.
- De cele mai multe ori, sunt poziționate în zone mai puțin aglomerate;
Dat fiind numărul redus al terenurilor pretabile pentru construcții din cartierele tradiționale ale marilor orașe, dezvoltatorii imobiliari au fost nevoiți să se orienteze către zone mai puțin aglomerate pentru a-și ridica proiectele rezidențiale, în special pe cele de dimensiuni mai mari, de ordinul sutelor de unități.
Dacă ești genul mai liniștit și nu ții câtuși de puțin să fii conectat la viața intensă a orașului sau dorești să lucrezi de acasă dintr-o zonă liniștită și sigură, probabil că acest aspect constituie, pentru tine, un important punct forte al acestor tipuri de imobile.
- Vecinii sunt în general tineri și persoane deschise;
Complexere rezidențiale au devenit un loc care, de cele mai multe ori, servește persoanelor proaspăt căsătorite sau tinerilor, acește complexe fiind noi, sigure și poziționate în zone liniștite, de unde fiecare poate lucra în liniște din confortul propriei locuințe.
De asemenea, astfel de complexe formează niște comunități propice dezvoltării sociale și exprimării libere. În aceste complexe există șanse mai mici să te lovești de niște vecini insuportabili, care să-ți creeze diferite probleme pe parcursul șederii sau acomodării, persoanele care aleg complexele rezidențiali fiind „umblate prin lume” și mult mai deschise în ceea ce înseamnă exprimarea sinelui în societate.
Accesați www.proiecte-rezidențiale.ro și veți găsi o varietate de complexe rezidențiale de la cei mai buni dezvoltatori imobiliari din zona ta, dezvoltatori care au în vedere toate acele avantaje povestite mai sus. De asemenea, poți merge să vizitezi mai multe case și apartamente care se pot plia nevoilor tale de siguranță și confort. Cumpărați fără să plătiți comisioane folosind direct www.proiecte-rezidențiale.ro, intermediarul tău direct dintre tine și dezvoltator.