You are currently viewing Apartament vs. Casă – principalele avantaje ale acestor imobile

Apartament vs. Casă – principalele avantaje ale acestor imobile

Capacitatea de a lucra la distanță a modificat deja imaginea muncii de doi ani și a schimbat nu doar modul în care desfășurăm anumite activități, ci și modul în care un șef își îndeplinește responsabilitățile tradiționale. In cele ce urmeaza, va vom prezenta principalele avantaje ale imobilelor.

Prezența persoanelor necompetente în funcții de management devine o problemă tot mai conștientizată și neagreată de angajați. Lipsa unui sprijin vizibil și constant pentru interesele angajaților sunt mai nou aspru sancționate, iar dacă angajatorii nu oferă niște beneficii minimale precum posibilitatea de a lucra de acasă angajaților, aceștia din urmă nu vor mai sta pe gânduri și vor demisiona.


Cele mai noi date ale Inspecției Teritoriale a Muncii (ITM) arată că numărul demisiilor înregistrate în 2021 a fost cu 50% mai mare decât cel din 2020. Peste 450.000 de angajați și-au dat demisia anul trecut, în timp ce în 2020 numărul acestora a fost de aproximativ 300.000. Dintre aceste demisii, 96% dintre cele de anul trecut au fost în mediul privat și 4% la stat. Astfel, putem observa că fenomenul american numit „The Great Resignation” prinde tot mai mult avânt și în România.


În acest context, locurile de muncă care prind din ce în ce mai multă notorietate sunt cele remote, cele la care poți lucra de oriunde. Mai multe studii au arătat faptul că angajații care lucrează de acasă, vor sta maim ult timp în companie. Luând în considerare aceste aspecte, haideți să vedem care sunt locuințele potrivite pentru dumneavoastră, locuințe care vă pot deveni și cămin, dar și birou.


Aveți un stil de viață alert sau unul mai liniștit? Vă place să petreceți timp în aer liber sau, din cauza jobului solicitant, ajungeți acasă doar seara, târziu? Toate acestea, dar și multe altele sunt indiciile care vă vor spune ce să alegi: apartament sau casă. Așadar, mai departe se vor analiza principalele beneficii ale achiziționării sau mutatului într-un apartament sau la o casă.

Avantajele pe care le oferă viața la apartament

  • Costuri de întreținere mai mici

Atunci când vă mutați într-un apartament nou, costurile cu energia electrică și gazele sunt, de obicei, mai mici. Cheltuielile de întreținere la care nu vă așteptați sunt considerabil mai puțin frecvente într-un apartament rezidențial sau nou construit.

Acest lucru face ca întocmirea bugetului să fie mai ușoară ca niciodată, astfel vă va ajuta în gestionarea banilor. De asemenea, într-un apartament nou, riscul de deteriorare este mult mai mic, iar pentru repararea țevilor sau a blocului în sine nu sunt direct responsabili doar locuitorii. Curățenia este simplă într-un apartament, deoarece spațiul este mai compact.

  • Prețul de achiziționare este (în general) mai mic

În general, prețul apartamentelor este mai mic comparativ cu cel al caselor, astfel primele fiind mai accesibile publicului larg. Apartamentele sunt întinse pe o suprafață mai mică, sunt mai compacte, ceea ce din start aduce un avantaj dacă ne raportăm la prețul acestora.

Analizând apartamentele și casele de vânzare de pe www.proiecte-rezidentiale.ro, putem observa că apartamentele au un preț mai mic în raportul cu casele, iar gama de apartamente este mult mai largă, acestea fiind mai populare tocmai din motivul de mai sus și a celorlalte prezentate. Apartamente rezidențiale se găsesc de vânzare și în jurul sumei de 40.000 euro, pe când case noi de vânzare nu se găsesc prea des sub 90.000 euro.

  • Amplasamentul este mai bun

Majoritatea ansamblurilor rezidențiale și a blocurilor în general sunt construite în mediul urban, în „mijlocul acțiunii”. Dacă doriți să fiți aproape de locul de muncă, de polul acțiunii din județul dumneavoastră, un apartament este soluția cea mai potrivită.

Locuind la apartament, economisiți mai mulți bani pentru că nu veți avea cheltuieli de transport atât de mari, având acces ușor la magazine, spitale, biserici, școli sau restaurante. Dacă aveți copii, cu siguranță acest avantaj va fi pe placul dumneavoastră și veți tinde mai mult să apelați la proiectele rezidențiale urbane ale dezvoltatorilor imobiliari locali.

Avantajele pe care le oferă viața la casă

  • Suprafața de locuit este mai mare

Majoritatea caselor sunt mai mari decât apartamentele. O casă cu 3 dormitoare are o suprafață totală mai mare decât un apartament cu 3 dormitoare. De asemenea, casele pot avea grădini și locuri de parcare proprii. De asemenea, curtea casei este un element incredibil de util al unei case, deoarece o puteți transforma în orice doriți.

Puteți crea o grădină de flori sau o livadă de pomi fructiferi, puteți să vă exploatați propria grădină de legume și să organizați un grătar în aer liber cu prietenii chiar în curtea dumneavoastră. Iar dacă aveți copii, transformarea curții într-o zonă de joacă mai interesantă decât parcul vă economisește timp.

  • Aveți parte de mult mai multă liniște

Faptul că nu există vecini care să deranjeze cu zgomotul este un avantaj semnificativ. La fel este și faptul că riscul ca vecinul de la etaj să înceapă să cânte la ora 1 dimineața este eliminat în totalitate. Dorești să dai o petrecere? Poți face asta cu ușurință, nemaiavând pereții comuni cu alți vecini, astfel există o libertate mult mai mare de desfășurare în momentul în care locuiți la casă.

Doriți să lucrați de la birou în liniște? Acum aveți posibilitatea, viața la casă fiind mult mai liniștită și puțin haotică. De asemenea, o casă vă oferă intimitate dumneavoastră și familiei, intimitate de care nu puteți beneficia la fel de mult la apartament.

  • Puteți renova/reamenaja/amenaja așa cum doriți și oricând doriți

Atunci când alegeți să locuiți la o casă, aveți libertatea de a o crea așa cum vă doriți, de a o mobila și de a o modifica după bunul vostru plac și chiar de a o extinde la nevoie, dacă există spațiu în curte. În plus, folosirea anexelor unei proprietăți pentru depozitare face ca totul să fie mult mai organizat sau ușor de organizat.

Nu trebuie să vă fie frică că deranjați vecinii de la un etaj superior sau inferior. De asemenea, aveți posibilitatea de a aduce un plus de frumusețe locuinței dumneavoastră prin modificarea fațadei casei în care locuiți, în așa fel încât să vă puteți lăsa amprenta.