You are currently viewing Case si apartamente direct de la proprietari

Case si apartamente direct de la proprietari

Cumpărarea unei case sau a unui apartament de vânzare „direct de la proprietari”, vă poate economisi 3-4% din costul imobilului dacă niciuna dintre părți nu folosește un agent imobiliar.

Trei la sută este comisionul mediu de vânzare pe care îl primesc majoritatea agenților imobiliari. Economisirea de sute sau chiar mii de euro poate face plățile unui împrumut pentru locuințe de la un creditor ipotecar mai accesibile pentru unii oameni și poate fi diferența dintre a cumpăra o casă sau apartament și a vedea pe altcineva cum cumpără casa sau apartamentul pe care-l dorești.

Care sunt avantaje achiziționării unui imobil direct de la proprietari?

1. Puteți afla informații detaliate despre locuință

Nimeni nu știe mai multe despre o casă sau un apartament decât proprietarul ei. Când cumpărați un astfel de imobil, puteți afla mai multe despre cartier, punctele fierbinți locale și caracteristicile imobilului, vorbind direct cu proprietarul, cu cel care a proiectat și gândit întregul concept.

2. Înțelegeți cât de mult economisiți la comision

Un comision nu este singura modalitate de a economisi pe un imobil nou, dar este una dintre modalitățile principale. Comisionul tipic pentru vânzarea unei case este de 3-4%. Este plătit de vânzător și este împărțit de agent pentru cumpărător și agent pentru vânzător – fiecare primește o parte.

În calitate de cumpărător de locuințe, oricum nu ați plăti comisionul, așa că de ce contează pentru dumneavoastră? Pentru că probabil este luat în considerare în prețul imobilului.

Dacă te gândești că un agent imobiliar nu merită să fie angajat, asta poate avea mai mult sens din punctul de vedere al vânzătorului de imobil. Nu numai că vânzătorii plătesc întregul comision, dar unii economiști au descoperit că agenții nu duc la prețuri medii de vânzare mai mari și că nu vând case cu mult mai mult decât prețul cerut inițial.

3. Cunoașteți deja proprietarul sau dezvoltatorul

Achiziționând un imobil de la un dezvoltator sau proprietar, îți poți cunoște proprietarul măcar puțin și știi cât de mult poți avea încredere în acesta, metode fiind o mulțime: informații publice, informații pe internet despre acesta etc. https://proiecte-rezidentiale.ro/

4. Mai puțină bătaie de cap

În cele din urmă, vânzarea unei proprietăți în afara pieței are mult mai puțină bătaie de cap. Din nou, nu toți proprietarii sunt motivați în primul rând de obținerea celui mai mare preț de ofertă. S-ar putea să-și dorească doar cea mai puțin stresantă ieșire.

Din perspectiva cumpărătorului, există trei moduri prin care aceștia vor beneficia de achiziționarea unei oportunități în afara pieței.

În primul rând, veți economisi bani evitând un război de licitații și interesul brokerului de a găsi cumpărătorul care plătește cel mai bine.

În al doilea rând, au mai multe oportunități de finanțare creativă, deoarece lucrează direct cu proprietarul și își pot identifica punctele dureroase și obiectivele de vânzare. În cele din urmă, procesul general de închidere este mai rapid cu agentul imobiliar ieșit din ecuație.