You are currently viewing Apartamente decomandate

Apartamente decomandate

Luarea deciziei cu privire la mediul de viață în cee ace privește locul în care vă odihniți în fiecare noapte și în care să vă trăiți viața în timpul zilei poate fi, cel puțin, o sarcină provocatoare. Piața imobiliară oferă o varietate de apartamente, care vin în cu diferite finisaje, prețuri, dimensiuni sau alte specificații. De asemenea, tinerii care doresc să facă pasul de a se muta în chirie sau de a-și achiziționa un apartament, pot fi derutați de limbajul specific domeniului. Tocmai de aceea, prin articolul acesta, venim în sprijinul acestor persoane și o să explicăm un concept incredibil de întâlnit: apartamentele decomandate.

Ce este apartamentul decomandat?

Apartamentul decomandat este acel tip de apartament la care intrarea se face printr-un hol, fără a se trece dintr-o încăpere în alta. Așadar, toate camerele au un „nod” comun, care este holul principal. Încăperile dintr-un apartament decomandat sunt separate. Din punct de vedere arhitectural, acest model de apartament ar fi cel mai bun dintre toate, pentru că ar oferi intimitate tuturor membrilor unei familii sau al unui grup de prieteni care împart aceeași locuință. Fiecare va avea, practic, intrare separată în camera unde se retrag să se odihnească și nimeni nu va fi nevoit să deranjeze pe altcineva.

Care sunt avantajele locuirii într-un apartament decomandat?

1. Intimitate pentru fiecare locatar al apartamentului

După cum am precizat mai sus, un avantaj uriaș al apartamentelor decomandate este acela că locatarii au parte de intimidate, nefiind nevoie să parcurgeți diferite spații comune, precum o sufragerie, pentru a ajunge în dormitor.

2. Autonomia calorică

Ce înseamnă mai exact acest lucru? Aceasta este dată de faptul că poți seta temperaturi de ambient diferite pentru fiecare cameră – acestea fiind separate. Astfel, temperaturile pot fi setate după preferințele fiecărui membru al familiei sau după gradul de utilizare a încăperii. Aceasta se traduce, pe termen lung, inclusiv în facturi mai mici la energie.

3. Nefiind apartamente open space, bucătăria este izolată, astfel mirosurile nu sunt răspândite în tot apartamentul în timpul preparării meselor

Dacă îți place să gătești, dar nu vrei să miroasă toată casa a mâncare, apartamentele decomandate sunt perfecte pentru tine. Dat fiind faptul că bucătăria este izolată, mirosurile produse prin gătire nu se vor răspândi prin toată casa.