You are currently viewing Ansambluri rezidentiale

Ansambluri rezidentiale

Ce este un ansamblu rezidențial?
Ansamblul rezidențial este o grupare de construcții, care sunt realizate de către dezvoltatorii imobiliari. Ansamblurile rezidențiale pot fi formate din locuințe individuale sau/și blocuri cu diferite tipuri de apartamente.


Ce trebuie sa știi dacă vrei să cumperi o locuință într-un ansamblu rezidențial?
Șansele de a găsi o locuință care să se potrivească cu dorințele tale într-un ansamblu rezidențial sunt destul de mari. Pe lângă necesități, ar trebui să fii atent și la următoarele lucruri înainte de a achiziționa locuința mult dorită:

  • Hotărăște-te dacă vrei să cumperi locuința ca spațiu de locuit sau ca investiție pe termen lung;
  • Documentează-te în legătură cu situația utilităților și a infrastructurii;
  • Solicită dezvoltatorului cât mai multe detalii cu privire la calitatea și facilitățile construcție

Avantaje/dezavantaje ale ansamblurilor rezidentiale
Ansamblurile rezidențiale sunt de regula construcții noi, care prin designul lor devin atractive pentru cumpărători.
Avantajele unui ansamblu rezidențial sunt:
Confortul – atunci când te gândești să achiziționezi o locuință și ai ales una dintr-un ansamblu rezidențial, confortul este primul factor care te interesează. Confortul oferit este unul superior, deoarece locuințele sunt astfel gândite încât să-ți fie bine în orice sezon și în orice ipostază te-ai putea afla.
Siguranța – orice locuință care face parte dintr-un ansamblu rezidențial este dotată cu o serie de tehnologii menite să te ferească de orice musafir nedorit. De asemenea, siguranța este asigurată prin mai multe modalități, precum dotarea cu detectoare de gaze ce pot opri valva de alimentare a fiecărui apartament în cazul unor probleme, camere de luat vederi și multe altele.
Parcarea – știi că mai ales în marile orașe, găsirea unui loc de parcare, mai ales în apropierea locuinței, reprezintă chiar un proces complicat? Ansamblurile rezidentiale oferă locuri de parcare dispuse într-un număr suficient de mare încât viața locatarilor să fie ușurată.
Spațiile verzi – locurile de joacă pentru copii sau chiar și un loc în care să ieși să te mai relaxezi după o zi încărcată, sunt din ce în ce mai puține, mai ales în împrejurul locuinței. Ansamblurile rezidențiale oferă în general un spațiu verde generos, perfect pentru aceste activități.


Dezavantajele unui ansamblu rezidențial sunt:
Poziționare – ansamblurile rezidențiale sunt poziționate la periferia orașelor ca regulă generală.
Dezvoltarea infrastructurii – căile de acces neasfaltate, conducte care nu fac față unei capacități mari de apă, întreruperi de curent, toate acestea se pot întâlni în momentul în care nu cercetați suficient complexul în care doriți să vă mutați sau dezvoltatorul responsabil de complex.
Transportul – dat fiind faptul că ansamblurile rezidențiale sunt poziționate în marea majoritate la periferia orașelor, transportul este una dintre problemele la care ar trebui să vă gândiți, analizând atât distanța pe care o aveți de parcurs până la cea mai apropiata stație cât și timpul în care puteți ajunge la o destinație frecventă, precum locul de muncă.