You are currently viewing Apartamente direct dezvoltator

Apartamente direct dezvoltator

Conform mai multor date statistice, precum cele ale Institutului Național de Statistică, numărul ansamblurilor rezidențiale crește într-un ritm alarmant în toate orașele țării. Apartamentele noi sunt la mare căutare, iar de cele mai multe ori sunt vândute încă din stadiul de proiect. De ce? Pentru că dezvoltatorii imobiliari vin în întâmpinarea clienților cu oferte greu de refuzat. Vă întrebați care este principalul avantaj pe care-l aduce achiziționarea unui apartament direct de la dezvoltator? Foarte simplu:

Nu plătiți o taxă sau comision de tranzacționare.

Principalul avantaj pe care îl oferă achiziționarea unui apartament direct de la un dezvoltator imobiliar este prețul. ca atunci când compari prețul unui produs achiziționat din fabrică cu prețul unui produs achiziționat de la raftul unui supermarket. Cu cât sunt mai multe părți implicate în tranzacție, cu atât prețul de cumpărare va crește.

Dacă alegeți să cumpărați un apartament printr-o agenție imobiliară, aceasta va percepe un comision. Agentul imobiliar va trebui sa acopere prin acest comision anumite costuri, precum promovarea online, promovarea offline, plata angajaților etc. Daca alegi sa cumperi un apartament direct de la dezvoltator, nu vei mai plati un astfel de comision de intermediere.

Cum poți identifica cei mai buni dezvoltatori imobiliari?

Dacă alegi să cumperi un apartament direct de la dezvoltator, este important să te asiguri că urmează să faci o alegere corectă. Astfel, un aspect important este acela legat relevanța dezvoltatorului pe piață. Din acest punct de vedere, www.proiecte-rezidentiale.ro vine în ajutorul vostru prin platforma de proiecte rezidențiale pusă la îndemănă, unde pot fi găsiți dezvoltatori imobiliari cunoscuți și proiecte imobiliare proprii acestora, reușind totodată să evitați costurile agențiilor imobiliare și putând avea cu un grad mai mare de lejeritate o privire de ansamblu asupra imobilului droit. În altă ordine de idei, puteți identifica niște dezvoltatori imobiliari buni urmârind aceste aspecte:

1. Ai acces la documente:

Un dezvoltator serios îți va da posibilitatea să verifici cele mai relevante documente, precum: documentația urbanistică – planul urbanistic general (cunoscut sub denumirea de PUG), planul urbanistic zonal (cunoscut sub denumirea de PUZ) și planul urbanistic de detaliu (cunoscut sub denumirea de PUD), copii după actele de proprietate, autorizația de construcție, schițele cadastrale etc.

2. Este cunoscut și relevant în piața imobiliară:

Fie că optezi pentru achiziția unui apartament direct de la dezvoltator sau prin intermediari, este foarte important să te informezi cu privire experiența dezvoltatorului pe piață. Tocmai de aceea, poți cere o vizită la un alt apartament din portofoliul acestora sau să ceri informații legate de ce alte proiecte de blocuri au mai realizat.

3. Practică prețuri corecte

Înainte de a achiziționa un apartament sau o casă, cercetează și analizează cu mare atenție piața. Un apartament care se vinde cu mult mai ieftin decât prețul pieței poate ridica semne de suspiciune. Firește, este important să iei în calcul variabile precum: amplasarea, calitatea materialelor folosite, finisajele și alte aspecte de acest tip.